Mee duiken in Nederland

Duiken in Nederland is leuker dan je denkt. Zeeland is het mooiste duikgebied in de wijde regio. Andere geliefde duikstekken in de Randstad zijn het Oostvoornse Meer, de Vinkeveense Plassen, de Maarseveense Plassen en de Zevenhuizer Plassen. Voor gevorderde duikers is de Noordzee een duikwalhalla met talloze wrakken en bijzonder onderwaterleven.

Anders dan in tropisch water

Als je nog nooit in Nederland gedoken hebt is het uitdagend om de lol er van in te zien. De meest voorkomende kreten van on- ingewijden zijn: ‘dat is toch ijskoud’ en ‘er is toch niets te zien’. Deze grove mis opvattingen zijn niet geheel uit de lucht gegrepen. Ja, het water is kouder en het zicht is minder dan in Egypte. Maar kou is relatief. Met een goed pak spartel je in Nederland zelfs in de winter vrolijk rond, zonder pak zit je te klappertanden in dat warme Egypte. En minder zicht betekent niet dat er niks te zien is. Het betekent wel dat je anders moet gaan kijken, meer naar de vierkante meter onder je dan naar die potentiële dolfijnen in de verte. En eventuele ontmoetingen onder water worden hierdoor des te verrassender.

Rijk onderwaterleven

In Zeeland zwem je regelmatig tegen garnalen, zeesterren, krab, paling, platvis, anemonen, anjelieren, zeebaarzen, vorskwabben en snotolfen aan.

En uiteraard zijn er de indrukwekkende kreeften. In het voorjaar, zo tussen april en juni, wordt duikend Nederland wakker om op zoek te gaan naar sepia’s die in de Oosterschelde komen paren. In Oostvoorne word je iedere duik begroet door regenboogforellen en als je geluk hebt zwem je door een school van haring heen. In zoetwater plassen kom je oog in oog met snoeken en baarzen die leven in de talrijke wrakken.

Mee duiken met ons

Als je het leuk lijkt om eens met ons mee te duiken op de zondagmorgen is dit altijd mogelijk. Wij duiken het hele jaar door op de zondag morgen ergens in Nederland. Dit is op de bekende duiksteken en op de minder bekende steken. Op de donderdag/vrijdag zetten we op het gastenboek waar we die zondag naar toe gaan.

Het maakt ons niet uit van welke duik organisatie je bent of welke brevetering je hebt. Je kunt je altijd aanmelden voor de duik op het gastenboek om mee te gaan. Wij zijn geen vereniging, maar gewoon een groep duikers waar fun en duiken voorop staat.

Indien je geen (complete) eigen uitrusting hebt kun je deze bij ons huren. Heb je hierover nog vragen neem dan even contact met ons op.

Reviews

Ik ben 14 jaar en mijn ouders hebben hun PADI al. Dit jaar gaan we op vakantie en dan wil ik mee kunnen duiken. Ik heb de vakantieduikcursus gedaan en de 1 en 2e buitenduik hier in Nederland gedaan. De andere twee duiken doe ik in het buitenland. Ik vond de lessen erg leuk om te volgen en met de e-learning ging het behalen van de theorie heel makkelijk en het schriftelijk examen ging ook heel goed met de goede uitleg van Wouter en Jowi. Het was wel veel naast mijn school maar het is mij goed gelukt. Ik vond de zwembadtrainingen heel leuk en leerzaam en het duiken in Triton vond ik heel gaaf.

Finn

De cursus Open Water Diver als voorbereiding op duiken in het buitenland was heel goed. De theorie werd duidelijk behandeld, vragen uitgebreid beantwoord, het was gezellig en er werd enorm gelet op veiligheid en het verkrijgen van routine. Ik had tijdens de eerste zwembadles moeite met zenuwen en hier werd super op ingespeeld door mij de tweede les met een extra instructeur apart te laten oefenen, zodat ik alle tijd had om vertrouwen op te bouwen. Top gedaan en nogmaals hartelijk dank! De vakantieduik was genieten door deze goede basis.

Marjolein

Vandaag padi open water brevet gehaald onder deskundige leiding van Jowi en het team. Zeer kundig en op een hele leuke manier les gehad de afgelopen weken. Goede combinatie van “ fun en veiligheid “. Alfa dive is een aanrader voor de (potentiële) duiker.

Eric
Toon alle reviews

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag na telefonisch contact
  • Dinsdag 16:00 - 17:30 uur
  • Woensdag 16:00 - 17:30 uur
  • Donderdag 16:00 - 17:30 uur
  • Vrijdag 16:00 - 17:30 uur
  • Zaterdag 13:00 - 17:30 uur

Zomerdijkje 13
1934 CT
Egmond aan den Hoef
Nederland

+31 6 4506 0990

info@alfadive.nl