Open Water Diver – Privé

Je wilt graag leren duiken en vind je dit toch best een beetje spannend? Of je hebt wat moeite of wilt graag persoonlijke begeleiding? Dan is dit de cursus voor jou! Wij gaan één op één met jou aan de slag en je zult zien dat met onze persoonlijke begeleiding elke aarzeling wordt weggenomen.

Je start jouw duikcarrière door deel te nemen aan de PADI Open Water Diver cursus. In deze cursus leer je de basisbeginselen van het duiken en na afronding mag je zelfstandig met een buddy wereldwijd onderwater tot 18 meter diepte. De wonderlijke onderwater wereld gaat voor je open!

Inschrijving

Je kunt je online inschrijven via het formulier op onze website. Standaard krijg je bij deze cursus de PADI Open Water Diver e-learning. Liever een boek? Geef dit even aan in de opmerkingen bij de inschrijving. Let op; we hebben nog maar een paar boeken op voorraad, op is op!

Na inschrijving krijg je van ons toegang tot alle online lesmaterialen zodat je direct kunt starten met de theorie. We nemen contact met je op om een afspraak te maken voor de informatie middag. Op deze informatie middag bespreken het cursusschema, zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt en wat je van ons kunt verwachten.

Als je voor een boek gekozen hebt, zien we je op de info zaterdagmiddag. Je krijgt dan de lesmaterialen van ons en we regelen het papierwerk. Komt de info zaterdagmiddag niet goed uit? Geen probleem, neem dan even contact op om een afspraak te maken.

Theorie

In je eigen tempo en tijd bereid je je voor op de drie theorielessen. Dit doe je met behulp van de e-learning of boek/DVD waarin alles aan de hand van tekst en video’s wordt uitgelegd. Op de achtergrond kunnen wij de voortgang volgen en waar nodig helpen.

Tijdens de theorielessen bespreken we belangrijke onderwerpen en eventuele vragen.

De e-learning sluit je af met een examen. Tijdens de laatste theorieles maken we een snelle herhaling om te controleren of je alles goed begrepen hebt. Toch liever een boek? Ook dat is natuurlijk geen probleem, in plaats van de snelle herhaling maken we dan het examen tijdens de vijfde les.

Zwembad

In je eigen tempo en tijd bereid je je voor op de vijf zwembadlessen. Dit doe je met behulp van de e-learning of boek/DVD waarin alles aan de hand van tekst en video’s wordt uitgelegd. Op de achtergrond kunnen wij de voortgang volgen en waar nodig helpen.

In het zwembad leer je onder begeleiding van een van onze ervaren instructeurs de vaardigheden die je als duiker moet beheersen om het buitenwater in te kunnen gaan. De oefeningen bouwen we rustig op van makkelijk naar uitdagend. Geleidelijk aan raak je vertrouwd met de apparatuur en de onderwateromgeving.

Buitenwaterduiken

Tot slot maak je vier buitenwaterduiken verdeeld over twee dagen. De eerste twee duiken maken we in Triton 12 in Den Helder, dit is een mooie tussenstap voordat we naar de Vinkeveense Plassen gaan. Triton 12 is eigenlijk net een zwembad met heerlijk helder water van 25 graden en een diepte van 9 meter. De laatste twee duiken maken we in de Vinkeveense Plassen.

Gedurende deze twee dagen maak je de eerste echte duiken, waarin je nogmaals laat zien dat je de vaardigheden beheerst. Na een succesvolle afloop verdien jij je PADI Open Water Diver brevet en kun je overal ter wereld samen met een buddy duiken tot 18 meter diepte.

Eerst proberen?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling, maar de persoonlijke één op één begeleiding van een van onze ervaren instructeurs zal je snel gerust stellen. Iedereen kan het, maar de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een introductieduik voordat je begint aan de cursus.

Vereisten vooraf
 • Minimum leeftijd 10 jaar (beperkt kinder duikpakken)
 • Voordat je mee het water in kan moet je een medische verklaring invullen. Als je ‘nee’ kan antwoorden op alle vragen, heb je geen toestemming van een arts nodig. Als je ergens ‘ja’ invult, moet een arts het formulier tekenen en stempelen. Mocht dit nodig zijn, regel het dan tijdig. Jij kunt deze thuis al invullen en meenemen.
Kosten
 • € 549,- per persoon
 • Inclusief:
  • Je eigen lesmaterialen
   • PADI Open Water Diver e-learning óf
   • PADI Open Water Diver manual (boek), duiktabel, open water DVD
  • Logboek
  • Gebruik van de uitrusting, het zwembad en perslucht vullingen
  • Toegang Triton 12 en dagvergunning Vinkeveense Plassen
 • Exclusief vervoer voor jou en de duikmaterialen
Duur
 • Ongeveer 12 uur voor zelfstudie
 • 5 uur voor de 5 theorielessen
 • 5 uur voor de 5 zwembadlessen
 • 2 dagen voor de buitenwaterduiken

Wij hebben geen cursusagenda op de site staan omdat we ons aanpassen naar jouw agenda. De theorielessen plannen we in overleg, het zwembad is altijd op een woensdag avond tussen 21:00 en 22:00 uur is.

Hieronder lees je wat deze cursus inhoudt, wat er allemaal gedaan wordt tijdens deze cursus, wat wij van jou verwachten en wat jij van ons kunt verwachten.

Informatie middag – Start van de cursus (datum in overleg)

Zodra je je hebt ingeschreven voor de cursus nemen we contact op om een afspraak te maken om de lesmaterialen op te halen. We beginnen met een voorstelronde, uitleg over de inhoud van de cursus, passen we de duikmaterialen voor de zwembad lessen en beantwoorden we eventuele vragen. Neem je agenda mee zodat we de cursusagenda af kunnen spreken.

Indien je voor een boek hebt gekozen krijg je van ons de studiematerialen en vullen we het benodigde papierwerk in.

Je kunt direct starten met het leren van de theorie. Hieronder lees je welke onderdelen van de cursus je voor elke les afgerond moet hebben.

Theorielessen

Op de afgesproken dag en tijd zien we elkaar op de duikschool. Hier behandelen samen de theorie en bespreken we de niet juist beantwoordde vragen uit de kennistoets en zullen waar nodig nog extra uitleg geven. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om zelf vragen te stellen als je er dingen niet helemaal duidelijk zijn of je ergens meer over wilt weten.

Tijdens de laatste theorieles maken we de snelle herhaling om te controleren of je alles goed hebt begrepen en hebben we tijd voor vragen over de theorie.

Heb je gekozen voor een boek? Dan maken we deze avond niet de snelle herhaling maar het examen, bestaande uit 50 meerkeuze vragen.

Voor de snelle herhaling en het examen geldt dat je minimaal een score van 75% moet halen om te slagen. Indien je dit niet haalt moet de snelle herhaling/het examen later nogmaals worden gedaan. Zolang je de snelle herhaling/het examen niet met voldoende resultaat hebt afgerond, kan je niet de laatste twee buitenwaterduiken maken.

Wat moet ik per les voorbereiden?
Les 1Hoofdstuk 1 en 2
Les 2Hoofdstuk 3, 4 en RDP
Les 3Hoofdstuk 5 en snelle herhaling / examen
Zwembadlessen

Voor de zwembadlessen zien we elkaar op de afgesproken woensdagavonden om 20:00 uur op de duikschool. We starten met een briefing over wat we die avond in het zwembad gaan doen en rond 20:15 uur zullen we naar het zwembad de Hout in Alkmaar vertrekken. We kunnen van 21:00 tot 22:00 uur gebruiken maken van het zwembad, in dit uur ronden we de vaardigheden voor die avond af en is er de mogelijkheid om te oefenen. We sluiten de avond af met een debriefing.

Let op: je dient zelf voor vervoer te zorgen voor jezelf en de uitgereikte duikmaterialen naar en van het zwembad. Na de zwembadles gaan we terug naar de duikschool voor het inleveren van de duikmaterialen.

Buitenwaterduik 1 en 2

Het is zo ver..! We gaan de buitenaterduiken maken, best een beetje spannend natuurlijk. Om de stap kleiner te maken maken we de eerste twee buitenwaterduiken in Triton 12 in Den Helder. Dit is een groot, 9 meter diep, zwembad met fantastisch helder water van 25 graden, alleen de tropische vissen moet je er zelf bij denken!

’s Morgens verzamelen we op tijd op de duikschool. de tijd bepalen we in overleg, meestal rond 08:00 uur. Op de duikschool krijg je de duikmaterialen uitgereikt en vervolgens vertrekken we naar Triton 12 voor de buitenwaterduiken. Je dient zelf voor vervoer te zorgen voor jezelf en de uitgereikte duikmaterialen naar en van Den Helder. Na de buitenwaterduiken gaan we terug naar de duikschool voor de debriefing en het inleveren van de duikmaterialen.

Buitenwaterduik 3 en 4

Nog maar twee duiken en de cursus zit er alweer op! Deze laatste twee duiken maken we in de Vinkeveense plassen. ’s Morgens verzamelen we weer op tijd, meestal rond 08:00 uur, op de duikschool waar je de duikmaterialen uitgereikt krijgt. Rond 8:15 uur vertrekken we naar Vinkeveen voor de laatste buitenwaterduiken. Je dient zelf voor vervoer te zorgen voor jezelf en de uitgereikte duikmaterialen naar en van Vinkeveen. Na de buitenwaterduiken gaan we terug naar de duikschool voor de debriefing en het inleveren van de, door jezelf bij de duikschool gespoelde, duikmaterialen.

Afronding cursus

Na de laatste buitenwaterduik is de cursus afgerond en vragen we direct het felbegeerde PADI Open Water Diver brevet aan. Je ontvangt dit brevet digitaal van PADI en kunt direct overal ter wereld duiken!

In het kort
 • De cursus is gebaseerd op zelfstudie.
 • Eén op één begeleiding tijdens de gehele cursus!
 • Aangepast naar jouw agenda.
 • Drie theorielessen.
 • Vijf zwembadlessen op woensdag avond van 19:00 tot 22:00 uur.
 • Buitenwaterduik 1 en 2 in Triton 12 in Den Helder
 • Buitenwaterduik 3 en 4 in Vinkeveen (dagvergunning inbegrepen)
 • Digitaal brevet, overal ter wereld geldig.
 • Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.
Aanhef is verplicht.
Jouw roepnaam is verplicht.
Jouw achternaam is verplicht.
Jouw geboorte datum is verplicht.
Jouw straatnaam is verplicht.
Jouw huisnummer is verplicht.
Jouw postcode is verplicht.
Jouw woonplaats is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.
Jouw telefoonnummer is verplicht.
Een maand van starten is verplicht.
€ 549,- (per persoon)
LET OP: voor deze cursus betaal je direct via iDeal. Pas na betaling is jouw inschrijving voltooid.
Door in te schrijven bevestig je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Reviews

Vandaag padi open water brevet gehaald onder deskundige leiding van Jowi en het team. Zeer kundig en op een hele leuke manier les gehad de afgelopen weken. Goede combinatie van “ fun en veiligheid “. Alfa dive is een aanrader voor de (potentiële) duiker.

Eric

Privé cursus gevolgd voor openwater, de instructeurs waren zeer kundig, uitgebreid en geduldig in uitleg en aanleren van de juiste vaardigheden. Voelde mij erg op mijn gemak en vond het erg leuk om tijdens de laatste buitenduik met dezelfde instructeur te duiken als tijdens mijn introductieduik.

Thomas

In juli mijn open water brevet gehaald bij Alfadive. De theorie middels e-learning en korte toelichting voor de zwembad lessen. Hoewel verschillende instructeurs gehad tijdens de praktijk lessen waren allen zeer kundig en wisten je op je gemak te stellen. Het is toch wel wat als je voor het eerst langere tijd onder water gaat. De instructeurs waren allen goed op elkaar ingespeeld en mocht iets niet gelijk lukken werd je even 1 op 1 genomen. Met ‘n gerust hart de Buitenwaterduik ingegaan, hoewel heel slecht zicht in Vinkeveen hebben we onder de deskundige begeleiding van Jowi en Jeroen toch rustig en zonder angst afgerond.

Marcel
Toon alle reviews

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag na telefonisch contact
 • Dinsdag 16:00 - 17:30 uur
 • Woensdag 16:00 - 17:30 uur
 • Donderdag 16:00 - 17:30 uur
 • Vrijdag 16:00 - 17:30 uur
 • Zaterdag 13:00 - 17:30 uur

Zomerdijkje 13
1934 CT
Egmond aan den Hoef
Nederland

+31 6 4506 0990

info@alfadive.nl

Alfa Dive
4.9
Based on 29 reviews
aangedreven door Facebook
Maaike van der Eng
Maaike van der Eng
2020-07-04T12:23:29+0000
Het zijn echt zeer bevoegde en vakbekwame lieve mensen met een passende instructie voor elk individu. jong of oud,... stoer of juist niet. Ze leggen alles goed en duidelijk uit en stralen een hoop rust uit. En nog betaalbaar ook!lees meer
Linda de Boer
Linda de Boer
2020-07-01T21:03:26+0000
Geweldig ontvangst, wat een enorme leuke mensen allemaal en wat ben je er welkom! Heb een heel fijn gevoel gehad deze... cursus en er gaan er nog vele volgen; ook bij hen dus verder hoef ik niks te zeggen 😃😃😃lees meer
Joël van Delden
Joël van Delden
2019-10-13T09:15:18+0000
Leuke club mensen! We hebben hier met een groep van 7 ons duikbrevet gehaald! Ze doen hun best om je zo goed mogelijk... op te leiden en om het naar je zin te maken! Deze duikschool is echt een aanrader!lees meer
Yamilla Van Delden Tucconi
Yamilla Van Delden Tucconi
2019-10-09T07:26:28+0000
Een echte aanrader, geen twijfel over mogelijk!
Iwan Donders
Iwan Donders
2019-08-28T18:50:35+0000
Bijzonder leuke duikschool waar echt zeer professioneel gewerkt wordt. AANRADER!!! Samen met mijn dochter de OWD cursus... gedaan. Het was erg gezellig met een super duikteam. Die weten echt waar ze mee bezig zijn. Lukt iets niet dan stellen ze je gerust en probeer je het gewoon opnieuw. Gewoon kalm aan. Het komt wel goed. Jowi, Danny, Thomas, Sandy, Wouter en Leo, bedankt voor de gezelligheid, lessen en mooie duiken.lees meer
Melissa Burghouwt
Melissa Burghouwt
2019-08-01T10:20:50+0000
Met AlfaDive onze PADI open water gehaald - super fijne, leuke en gezellige ervaring! Absoluut een aanrader 👌
Jos Meijer
Jos Meijer
2019-05-23T06:34:07+0000
Super om weer even op te frissen! Relaxte mensen die veel ervaringen hebben en je weer even meenemen in de belangrijke... dingen.lees meer
Wim van Velzen
Wim van Velzen
2018-10-18T06:52:07+0000
Fijne duikschool waar je leert om goed en veilig te duiken. Een echte aanrader.
Ard Schilp
Ard Schilp
2018-07-22T19:18:35+0000
Padi open water aan het volgen en ben zeer tevreden over het team. Ze nemen echt de tijd voor de begeleiding. Gelijk... ook de Advanced geboekt.lees meer
Rowy Onrust
Rowy Onrust
2018-07-02T12:34:28+0000
Afgelopen weekend heb ik mijn PADI Open Water gehaald bij Alfa Dive! De beste en leukste instructeurs, een ontspannen... cursus die heel veilig aanvoelde. Ik zou het zo nog eens doen! Alfa Dive; Ineke, Jowi en Danny: dankjewel!lees meer
Eric Hoogstra
Eric Hoogstra
2018-05-14T09:34:46+0000
Helemaal top!! Fijne duikschool, mijn brevet gehaald voor open water duiken . Theorie en praktijk voor het duiken word... goed uitgelegd , leuke mensen! Nogmaals bedankt�Jowi en de mede instructeurs.lees meer
Elianne Roorda
Elianne Roorda
2017-07-05T17:49:57+0000
In een maand tijd mijn Open Water-brevet gehaald! Wat een fijne duikschool, echt een aanrader! Er heerst een relaxte... sfeer, iedereen krijgt de aandacht die ze verdienen en de groepen zijn niet al te groot. Ik kijk met veel plezier terug op de cursus! Alfa Dive bedankt!lees meer
Thomas van Ophem
Thomas van Ophem
2017-04-30T19:14:56+0000
Peter Hennis
Peter Hennis
2016-10-23T13:59:23+0000
Vandaag in Vinkeveen m'n brevet open water gehaald. Top instructeurs van Alfa Dive die de tijd voor nemen en alles... rustig uitleggen. Ik heb genoten. � bedankt Jowi, Danny en Nico.lees meer
Dewi Eeltink
Dewi Eeltink
2016-09-01T19:38:39+0000
Lex Geerlings
Lex Geerlings
2016-06-07T11:12:41+0000
Afgelopen zondag heb ik afgedoken in de Vinkeveense plassen en mijn PADI open water gehaald! Heel erg blij mee, had ik... veel eerder moeten doen. De Vinkeveense plassen heeft een soort onderwaterpretpark met allemaal gezonken objecten, heel gaaf! Ook dikke complimenten voor duikschool Alfa-Dive in Egmond, echt top begeleiding gehad van instructeurs Jowi en Ineke! Een echte aanrader dus voor iedereen die ook wil gaan duiken!lees meer
Kim Weeshoff
Kim Weeshoff
2016-06-05T18:37:30+0000
Vorig jaar met veel plezier begonnen aan de PADI Open Water Diver. Helaas door oorproblemen tijdelijk moeten stoppen.... Gelukkig was het geen probleem om de cursus op een later moment af te maken. Afgelopen woensdag de laatste zwembadles gehad en vandaag de 3de en 4de buitenwaterduik met een positief resultaat afgerond! Jowi en team, bedankt voor de professionele begeleiding, de gastvrijheid en gezelligheid! Ik zou iedereen een duikcursus bij Alfa Dive aanraden!lees meer
Nick Peetoom
Nick Peetoom
2016-05-22T11:11:59+0000
Bauk Velberg
Bauk Velberg
2015-08-24T08:24:11+0000
Vorig weekend heb ik met mijn vrienden mijn open water gehaald! Samen zijn we van plan om veel meer hier te halen!... Helemaal goed!lees meer
Jeroen Kipp
Jeroen Kipp
2015-07-05T10:42:11+0000
Ik heb bij deze school zowel mijn open water als advanced gehaald. Ik heb een zeer plezierige tijd ervaren waar... deskundigheid, persoonlijke aandacht en plezier voorop staan. Je wordt hartelijk ontvangen en uitgebreid geïnformeerd over wat sportduiken inhoud en wat de mogelijkheden zijn onder het genot van een bak koffie. Was je nog niet enthousiast kan ik je verzekeren dat je dat aan het einde van het gesprek wel bent!! Ik heb beide opledingen met heel veel plezier en lol doorstaan. Zoek je een goede opleiding met leuke en gezellige instructeur/instructrice met een enorme kennis en ervaring raad ik Alfa dive aan.lees meer
Petra Dehn
Petra Dehn
2015-06-18T21:05:09+0000
Simon Driehuijs
Simon Driehuijs
2014-12-14T19:16:50+0000
Hele leuke en gezellige duikschool
Caspar van der Poel
Caspar van der Poel
2014-07-19T12:58:36+0000
Ik ben zeer tevreden over Alfa Dive. Goede instructeurs, die op een prettige manier les geven en het duiken erg... plezierig maken!lees meer
Bauke ten Cate
Bauke ten Cate
2014-06-27T05:17:44+0000
Michael de Lannoy
Michael de Lannoy
2014-05-04T19:59:00+0000
Melissa Ligthart
Melissa Ligthart
2014-03-27T16:15:56+0000
Marloes Beentjes-Zomerdijk
Marloes Beentjes-Zomerdijk
2013-09-24T20:26:41+0000
Marian Kleverlaan-Ligthart
Marian Kleverlaan-Ligthart
2013-08-26T21:16:13+0000
Volgende beoordelingen