Open Water Diver – Privé

U heeft wat moeite of persoonlijke begeleiding nodig met de theorie of in het zwembad. Dan is dit de juiste cursus voor u. Met persoonlijke begeleiding van 1 op 1 zal elke aarzeling worden weg genomen. In deze beginnersopleiding leer je de basisbeginselen van het duiken en na afronding mag je zelfstandig met je buddy onderwater tot 18 meter diepte. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

Inschrijving

Schrijf je online in. Je krijgt van ons de lesmaterialen (boek, DVD en RDP) en we regelen het papierwerk. Dit gebeurt op de info zaterdagmiddag of na telefonische afspraak. We bespreken het cursusschema, zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt en wat je van ons kunt verwachten.

Theorie

Dit gebeurd op de duikschool en is verdeeld over 3 theorie avonden. Hier leert u op een rustige manier door een ervaren instructeur alle theorie. Die nodig is voor het behalen van het open water brevet. Het bestaat uit de 5 hoofdstukken doornemen en hierna een kennistoets maken. En als afsluiting een examen over de 5 hoofdstukken. Hier moet een score van 75% worden gehaald.

Zwembad

De cursus is verdeeld over 5 zwembadavonden. Thuis bereid je jezelf voor met het Open Water boek en de DVD, dat we kort bespreken voor we het water in gaan. In het zwembad leer je onder begeleiding van een ervaren instructeur de vaardigheden die je als duiker moet beheersen om het buitenwater in te kunnen gaan. De oefeningen bouwen we rustig op van makkelijk naar uitdagend. Geleidelijk aan raak je vertrouwd met de apparatuur en de onderwateromgeving.

Buitenwaterduiken

Tot slot maak je vier buitenwaterduiken verdeeld over twee dagen in de Vinkeveense Plassen. Gedurende deze twee dagen maak je de eerste echte duiken, waarin je moet laten zien dat je de vaardigheden beheerst. Na een succesvolle afloop verdien je het brevet.

Eerst proberen?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling, maar de gedeelde onwennigheid van je medecursisten zal je snel gerust stellen. Bij alle activiteiten krijg je de nodige begeleiding. Iedereen kan het, maar de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een introductieduik voordat je begint aan de cursus.

Vereisten vooraf
 • Minimum leeftijd 10 jaar (beperkt kinder duikpakken).
 • Voordat je mee het water in kan moet je een medische verklaring invullen. Als je ‘nee’ kan antwoorden op alle vragen, heb je geen toestemming van een arts nodig. Als je ergens ‘ja’ invult, moet een arts het formulier tekenen en stempelen. Mocht dit nodig zijn, regel het dan tijdig. U kunt deze thuis al invullen en meenemen.
Kosten
 • Normaal € 495,- Nu (Actie) € 475,-  en extra gratis masker/snorkel set van Typhoon, Adults Silicone Pro Dive Set
 • Je beschikt tijdens de cursus over eigen lesmaterialen: Open Water Diver manual, duiktabel, open water DVD.
 • Inclusief: gebruik lesmaterialen, logboek, gebruik uitrusting, gebruik zwembad, perslucht.
 • Exclusief: vervoer.
Duur
 • Ongeveer 15 uur voor zelfstudie.
 • 6 uur verdeeld over 3 theorie avonden.
 • 5 uur voor de 5 zwembadlessen.
 • 2 dagen voor de buitenwaterduiken.
Heeft u interesse in de cursus Open Water Diver – Regulier?

Wij hebben geen datums op de site staan. Maar passen ons aan naar uw agenda. Wel is het zo dat het zwembad altijd op de woensdag avond tussen 21:00 en 22:00 uur is. Ook voor de theorie staat de maandagavond maar kunnen we ook aanpassen naar uw agenda.

Hieronder leest u wat deze cursus inhoudt, wat er allemaal gedaan wordt tijdens deze cursus, wat wij van u verwachten en wat u van ons kunt verwachten.

Start van de cursus (datum in overleg)

We beginnen met een voorstelronde, het invullen het benodigd papierwerk, uitleg over het cursuspakket en de inhoud van de cursus, het passen van de zwembad-duikmaterialen en het opgeven van het huiswerk voor de 1e theorieavond. De agenda voor de cursus kunnen we ook op deze avond bespreken, neem uw agenda mee. De informatie avond en theorieavonden zijn in het leslokaal op de duikschool in Egmond.

Inhoud theorieavond 1

Tijdens deze avond behandelen we de hoofdstukken 1 + 2 van het OWD boek, en sluiten we deze hoofdstukken af met het maken van een kleine toets. Tot slot wordt er weer huiswerk voor de 2e theorieavond opgegeven. Tevens wordt op de theorieavonden het duikmateriaal voor de buitenwaterlessen alvast gepast.

Inhoud zwembadavond 1

Woensdagavond om 20:00 uur verzamelen we op de duikschool waar u de duikmaterialen uitgereikt krijgt. Rond 20:15 uur vertrekken we naar het zwembad de Hout te Alkmaar alwaar we het zwembaduur hebben van 21:00 tot 22:00 uur. U dient zelf voor vervoer te zorgen voor uzelf en de uitgereikte duikmaterialen naar en van het zwembad. Na de zwembadles gaan we terug naar de duikschool voor de debriefing en het inleveren van de duikmaterialen.

Inhoud zwembadavond 2

Als zwembadavond 1

Inhoud theorieavond 2

Op deze avond behandelen we de hoofdstukken 3 + 4 van het OWD boek, en maken we weer een kleine toets dat over deze 2 hoofdstukken gaat. Tot slot wordt er weer huiswerk opgegeven voor de 3e theorieavond.

Inhoud zwembadavond 3

Als zwembadavond 1

Inhoud zwembadavond 4

als zwembadavond 1

Buitenwaterduiken 1 & 2

’s Morgens om 8:00 uur verzamelen we op de duikschool waar u de duikmaterialen uitgereikt krijgt. Rond 8:15 uur vertrekken we naar Vinkeveen voor de buitenwaterduiken. U dient zelf voor vervoer te zorgen voor uzelf en de uitgereikte duikmaterialen naar en van Vinkeveen. Na de buitenwaterduiken gaan we terug naar de duikschool voor de debriefing en het inleveren van de, door u bij de duikschool gespoelde, duikmaterialen.

Inhoud theorieavond 3

Deze avond behandelen we het (laatste) hoofdstuk 5 van het OWD boek, en wordt de theorie van de cursus afgesloten met het maken van een theorie-examen dat gaat over de hoofdstukken 1 t/m 5 van het OWD boek.

Inhoud zwembadavond 5

Als zwembadavond 1

Buitenwaterduiken 3 & 4

Als buitenwaterduiken 1 & 2.

Indien u alle theorielessen, zwembadlessen en buitenwaterduiken met succes heeft doorlopen vragen wij deze dag ook gelijk uw brevet bij PADI aan. U krijgt dan van ons een tijdelijk brevet die 90 dagen geldig is. PADI stuurt de definitieve brevetten naar u toe.

Aandachtspunten
 • Let op; deze cursus is gebaseerd op thuis studie en bespreken en doornemen van de theorie op de 3 theorieavonden.
 • Om te mogen duiken in Vinkeveen is een vergunning verplicht. Deze vergunning kunt u kopen bij de duikwinkel in Vinkeveen (geldigheid 1 kalenderjaar) of bij ons huren voor de buitenwaterduiken van de cursus, kosten € 5,- per dag.
 • Indien u alle theorielessen, zwembadlessen en buitenwaterduiken met succes heeft doorlopen vragen wij op de laatste buitenwater duik dag ook gelijk uw brevet bij PADI aan. Om toch direct te kunnen starten met duiken krijgt u dan van ons een tijdelijk brevet die 90 dagen geldig is. Voor het aanvragen van het brevet is een pasfoto nodig, lever deze tijdens de opleiding in bij de duikschool.
 • PADI stuurt de definitieve brevet naar u toe.
 • Datums op aanvraag.
 • Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.
Aanhef is verplicht.
Uw roepnaam is verplicht.
Uw achternaam is verplicht.
Uw geboorte datum is verplicht.
Uw straatnaam is verplicht.
Uw huisnummer is verplicht.
Uw postcode is verplicht.
Uw woonplaats is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.
Uw telefoonnummer is verplicht.
€ 475,-
LET OP: voor deze cursus betaalt u direct via iDeal. Pas na betaling is uw inschrijving voltooid.
Door in te schrijven bevestigt u akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Reviews

Zwembadlessen en theorie afgerond bij Alfa Dive. Professionele duikschool met persoonlijke aandacht voor een ieder waardoor je je snel op je gemak voelt. Ontzettend naar mijn zin gehad met een super team aan duikinstructeurs. Kan deze duikschool aan iedereen aanbevelen!

Debbie T.

Ik vond het best wel spannend toen ik ging beginnen, maar werd zo goed en rustig begeleid dat ik er gelijk vertrouwen in kreeg. Heb heel veel geleerd en dat op een super leuke manier! Echt top team aan duikinstructeurs. En kan ze echt aanraden!!

Isis buis

Al meerdere cursussen bij Jowi gedaan! En elke keer is dit een mooie cursus, waar je onwijs veel leert! Safety staat centraal! Maar het is ook onwijs gezellig! Afgelopen weken rescue cursus gedaan. Een top ervaring! Jowi en zijn team bedankt!

Veerle
Toon alle reviews

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag na telefonisch contact
 • Dinsdag 16:00 - 17:30 uur
 • Woensdag 16:00 - 17:30 uur
 • Donderdag 16:00 - 17:30 uur
 • Vrijdag 16:00 - 17:30 uur
 • Zaterdag 13:00 - 17:30 uur

Zomerdijkje 13
1934 CT
Egmond aan den Hoef
Nederland

+31 6 4506 0990

info@alfadive.nl

Alfa Dive
5.0
Based on 32 reviews
aangedreven door Facebook
Maaike van der Eng
Maaike van der Eng
2020-07-04T12:23:29+0000
Het zijn echt zeer bevoegde en vakbekwame lieve mensen met een passende instructie voor elk individu. jong of oud,... stoer of juist niet. Ze leggen alles goed en duidelijk uit en stralen een hoop rust uit. En nog betaalbaar ook!lees meer
Linda de Boer
Linda de Boer
2020-07-01T21:03:26+0000
Geweldig ontvangst, wat een enorme leuke mensen allemaal en wat ben je er welkom! Heb een heel fijn gevoel gehad deze... cursus en er gaan er nog vele volgen; ook bij hen dus verder hoef ik niks te zeggen 😃😃😃lees meer
Joël van Delden
Joël van Delden
2019-10-13T09:15:18+0000
Leuke club mensen! We hebben hier met een groep van 7 ons duikbrevet gehaald! Ze doen hun best om je zo goed mogelijk... op te leiden en om het naar je zin te maken! Deze duikschool is echt een aanrader!lees meer
Yamilla Van Delden Tucconi
Yamilla Van Delden Tucconi
2019-10-09T07:26:28+0000
Een echte aanrader, geen twijfel over mogelijk!
Iwan Donders
Iwan Donders
2019-08-28T18:50:35+0000
Bijzonder leuke duikschool waar echt zeer professioneel gewerkt wordt. AANRADER!!! Samen met mijn dochter de OWD cursus... gedaan. Het was erg gezellig met een super duikteam. Die weten echt waar ze mee bezig zijn. Lukt iets niet dan stellen ze je gerust en probeer je het gewoon opnieuw. Gewoon kalm aan. Het komt wel goed. Jowi, Danny, Thomas, Sandy, Wouter en Leo, bedankt voor de gezelligheid, lessen en mooie duiken.lees meer
Melissa Burghouwt
Melissa Burghouwt
2019-08-01T10:20:50+0000
Met AlfaDive onze PADI open water gehaald - super fijne, leuke en gezellige ervaring! Absoluut een aanrader 👌
Jos Meijer
Jos Meijer
2019-05-23T06:34:07+0000
Super om weer even op te frissen! Relaxte mensen die veel ervaringen hebben en je weer even meenemen in de belangrijke... dingen.lees meer
Wim van Velzen
Wim van Velzen
2018-10-18T06:52:07+0000
Fijne duikschool waar je leert om goed en veilig te duiken. Een echte aanrader.
Diana Temmink
Diana Temmink
2018-07-29T13:31:26+0000
Wat een goede en leuke duikschool is Alfa Dive!! 4 juli 2018 gestart met theorie- en zwembadlessen. Voordat de laatste... zwembadles begon, theorie-examen gedaan. Dit weekend 4 buitenduiken gemaakt in de Vinkeveense plassen en brevet gehaald voor PADI Open Water! Super trots op mijzelf en mijn man!!! Jowi, Danny, Ineke, Peter en Bart zonder jullie deskundige hulp, vriendelijkheid, geduld en gezelligheid had ik het niet gered. Nogmaals super bedankt! ����lees meer
Ard Schilp
Ard Schilp
2018-07-22T19:18:35+0000
Padi open water aan het volgen en ben zeer tevreden over het team. Ze nemen echt de tijd voor de begeleiding. Gelijk... ook de Advanced geboekt.lees meer
Rowy Onrust
Rowy Onrust
2018-07-02T12:34:28+0000
Afgelopen weekend heb ik mijn PADI Open Water gehaald bij Alfa Dive! De beste en leukste instructeurs, een ontspannen... cursus die heel veilig aanvoelde. Ik zou het zo nog eens doen! Alfa Dive; Ineke, Jowi en Danny: dankjewel!lees meer
Eric Hoogstra
Eric Hoogstra
2018-05-14T09:34:46+0000
Helemaal top!! Fijne duikschool, mijn brevet gehaald voor open water duiken . Theorie en praktijk voor het duiken word... goed uitgelegd , leuke mensen! Nogmaals bedankt�Jowi en de mede instructeurs.lees meer
Elianne Roorda
Elianne Roorda
2017-07-05T17:49:57+0000
In een maand tijd mijn Open Water-brevet gehaald! Wat een fijne duikschool, echt een aanrader! Er heerst een relaxte... sfeer, iedereen krijgt de aandacht die ze verdienen en de groepen zijn niet al te groot. Ik kijk met veel plezier terug op de cursus! Alfa Dive bedankt!lees meer
Peter Hennis
Peter Hennis
2016-10-23T13:59:23+0000
Vandaag in Vinkeveen m'n brevet open water gehaald. Top instructeurs van Alfa Dive die de tijd voor nemen en alles... rustig uitleggen. Ik heb genoten. � bedankt Jowi, Danny en Nico.lees meer
Dewi Eeltink
Dewi Eeltink
2016-09-01T19:38:39+0000
Lex Geerlings
Lex Geerlings
2016-06-07T11:12:41+0000
Afgelopen zondag heb ik afgedoken in de Vinkeveense plassen en mijn PADI open water gehaald! Heel erg blij mee, had ik... veel eerder moeten doen. De Vinkeveense plassen heeft een soort onderwaterpretpark met allemaal gezonken objecten, heel gaaf! Ook dikke complimenten voor duikschool Alfa-Dive in Egmond, echt top begeleiding gehad van instructeurs Jowi en Ineke! Een echte aanrader dus voor iedereen die ook wil gaan duiken!lees meer
Kim Weeshoff
Kim Weeshoff
2016-06-05T18:37:30+0000
Vorig jaar met veel plezier begonnen aan de PADI Open Water Diver. Helaas door oorproblemen tijdelijk moeten stoppen.... Gelukkig was het geen probleem om de cursus op een later moment af te maken. Afgelopen woensdag de laatste zwembadles gehad en vandaag de 3de en 4de buitenwaterduik met een positief resultaat afgerond! Jowi en team, bedankt voor de professionele begeleiding, de gastvrijheid en gezelligheid! Ik zou iedereen een duikcursus bij Alfa Dive aanraden!lees meer
Nick Peetoom
Nick Peetoom
2016-05-22T11:11:59+0000
Truus Chardet
Truus Chardet
2015-08-31T11:22:22+0000
Super
Bauk Velberg
Bauk Velberg
2015-08-24T08:24:11+0000
Vorig weekend heb ik met mijn vrienden mijn open water gehaald! Samen zijn we van plan om veel meer hier te halen!... Helemaal goed!lees meer
Jeroen Kipp
Jeroen Kipp
2015-07-05T10:42:11+0000
Ik heb bij deze school zowel mijn open water als advanced gehaald. Ik heb een zeer plezierige tijd ervaren waar... deskundigheid, persoonlijke aandacht en plezier voorop staan. Je wordt hartelijk ontvangen en uitgebreid geïnformeerd over wat sportduiken inhoud en wat de mogelijkheden zijn onder het genot van een bak koffie. Was je nog niet enthousiast kan ik je verzekeren dat je dat aan het einde van het gesprek wel bent!! Ik heb beide opledingen met heel veel plezier en lol doorstaan. Zoek je een goede opleiding met leuke en gezellige instructeur/instructrice met een enorme kennis en ervaring raad ik Alfa dive aan.lees meer
Petra Dehn
Petra Dehn
2015-06-18T21:05:09+0000
Stefan Schotvanger
Stefan Schotvanger
2015-05-03T12:33:48+0000
Vanmorgen ons brevet gehaald. Super team wat goed en leuk les geeft.
Simon Driehuijs
Simon Driehuijs
2014-12-14T19:16:50+0000
Hele leuke en gezellige duikschool
Caspar van der Poel
Caspar van der Poel
2014-07-19T12:58:36+0000
Ik ben zeer tevreden over Alfa Dive. Goede instructeurs, die op een prettige manier les geven en het duiken erg... plezierig maken!lees meer
Bauke ten Cate
Bauke ten Cate
2014-06-27T05:17:44+0000
Michael de Lannoy
Michael de Lannoy
2014-05-04T19:59:00+0000
Melissa Ligthart
Melissa Ligthart
2014-03-27T16:15:56+0000
Marloes Beentjes-Zomerdijk
Marloes Beentjes-Zomerdijk
2013-09-24T20:26:41+0000
Janjef Molenaar
Janjef Molenaar
2013-07-28T11:07:53+0000
o
Volgende beoordelingen