Open Water Diver – Regulier

Je start jouw duikcarrière door deel te nemen aan de PADI Open Water Diver cursus. In deze cursus leer je de basisbeginselen van het duiken en na afronding mag je zelfstandig met een buddy wereldwijd onderwater tot 18 meter diepte. De wonderlijke onderwater wereld gaat voor je open!

Inschrijving

Je kunt je online inschrijven via het formulier op onze website. Standaard krijg je bij deze cursus de PADI Open Water Diver e-learning. Liever een boek? Geef dit even aan in de opmerkingen bij de inschrijving. Let op; we hebben nog maar een paar boeken op voorraad, op is op!

Na inschrijving krijg je van ons toegang tot alle online lesmaterialen zodat je direct kunt starten met de theorie. Op de info zaterdagmiddag bespreken het cursusschema, zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt en wat je van ons kunt verwachten.

Als je voor een boek gekozen hebt, zien we je op de info zaterdagmiddag. Je krijgt dan de lesmaterialen van ons en we regelen het papierwerk. Komt de info zaterdagmiddag niet goed uit? Geen probleem, neem dan even contact op om een afspraak te maken.

Theorie en zwembad

In je eigen tempo en tijd bereid je je voor op de vijf theorie- en zwembadlessen. Dit doe je met behulp van de e-learning of boek/DVD waarin alles aan de hand van tekst en video’s wordt uitgelegd. Op de achtergrond kunnen wij de voortgang volgen en waar nodig helpen.

Tijdens de theorielessen bespreken we belangrijke onderwerpen en eventuele vragen. Vervolgens gaan we naar het zwembad om aan de slag te gaan met de vaardigheden die je als duiker moet beheersen. De oefeningen bouwen we rustig op van makkelijk naar uitdagend. Geleidelijk aan raak je vertrouwd met de apparatuur en de onderwateromgeving.

De e-learning sluit je af met een examen. Tijdens de laatste theorieles maken we een snelle herhaling om te controleren of je alles goed begrepen hebt. Toch liever een boek? Ook dat is natuurlijk geen probleem, in plaats van de snelle herhaling maken we dan het examen tijdens de vijfde les.

Buitenwaterduiken

Tot slot maak je vier buitenwaterduiken verdeeld over twee dagen. De eerste twee duiken maken we in Triton 12 in Den Helder, dit is een mooie tussenstap voordat we naar de Vinkeveense Plassen gaan. Triton 12 is eigenlijk net een zwembad met heerlijk helder water van 25 graden en een diepte van 9 meter. De laatste twee duiken maken we in de Vinkeveense Plassen.

Gedurende deze twee dagen maak je de eerste echte duiken, waarin je nogmaals laat zien dat je de vaardigheden beheerst. Na een succesvolle afloop verdien jij je PADI Open Water Diver brevet en kun je overal ter wereld samen met een buddy duiken tot 18 meter diepte.

Eerst proberen?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling, maar de gedeelde onwennigheid van je medecursisten zal je snel gerust stellen. Bij alle activiteiten krijg je de nodige begeleiding. Iedereen kan het, maar de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een introductieduik voordat je begint aan de cursus.

Vereisten vooraf
 • Minimum leeftijd 10 jaar (beperkt kinder duikpakken).
 • Voordat je mee het water in kan moet je een medische verklaring invullen. Als je ‘nee’ kan antwoorden op alle vragen, heb je geen toestemming van een arts nodig. Als je ergens ‘ja’ invult, moet een arts het formulier tekenen en stempelen. Mocht dit nodig zijn, regel het dan tijdig. Jij kunt deze thuis al invullen en meenemen.
Kosten
 • € 525,- per persoon
 • Inclusief:
  • Je eigen lesmaterialen
   • PADI Open Water Diver e-learning óf
   • PADI Open Water Diver manual (boek), duiktabel, open water DVD
  • Logboek
  • Gebruik van de uitrusting, het zwembad en perslucht vullingen
  • Toegang Triton 12 en dagvergunning Vinkeveense Plassen
 • Exclusief vervoer voor jou en de duikmaterialen
Duur
 • Ongeveer 12 uur voor zelfstudie
 • 5 uur voor het maken van de quizes en het examen
 • 5 uur voor de 5 zwembadlessen
 • 2 dagen voor de buitenwaterduiken

Hieronder lees je wat deze cursus inhoudt, wat er allemaal gedaan wordt tijdens deze cursus, wat wij van jou verwachten en wat jij van ons kunt verwachten.

Informatie middag – Start van de cursus

Twee weken voor de eerste theorie- en zwembadles houden we een informatie middag op de duikschool. Tijdens deze middag krijg je uitleg over de inhoud van de cursus, passen we de duikmaterialen voor de zwembad lessen en beantwoorden we eventuele vragen.

Indien je voor een boek hebt gekozen krijg je van ons de studiematerialen en vullen we het benodigde papierwerk in.

Je kunt direct starten met het leren van de theorie. Hieronder lees je welke onderdelen van de cursus je voor elke les afgerond moet hebben.

Komt de informatie middag niet uit? Geen probleem, neem dan even contact op om een afspraak te maken.

Theorie- en zwembadles 1 tot en met 4

Elke theorie- en zwembadles verzamelen we om 19:00 uur op de duikschool. Hier behandelen we eerst de niet juist beantwoordde vragen uit de kennistoets en zullen waar nodig nog extra uitleg geven. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om zelf vragen te stellen als je er dingen niet helemaal duidelijk zijn of je ergens meer over wilt weten.

We sluiten de theorieles af met een briefing over wat we die avond in het zwembad gaan doen. Rond 20:15 uur zullen we naar het zwembad de Hout in Alkmaar vertrekken. We kunnen van 21:00 tot 22:00 uur gebruiken maken van het zwembad, in dit uur ronden we de vaardigheden voor die avond af en is er de mogelijkheid om te oefenen. We sluiten de avond af met een debriefing.

Let op: je dient zelf voor vervoer te zorgen voor jezelf en de uitgereikte duikmaterialen naar en van het zwembad. Na de zwembadles gaan we terug naar de duikschool voor het inleveren van de duikmaterialen.

Theorie- en zwembadles 5

Dit is alweer de laatste theorie- en zwembadles van de cursus. Tijdens deze avond maken we de snelle herhaling om te controleren of iedereen alles goed heeft begrepen en hebben we tijd voor vragen over de theorie. Vervolgens gaan we naar het zwembad, waar we de laatste vaardigheden afronden en je een mini-duik plant en maakt.

Heb je gekozen voor een boek? Dan maken we deze avond niet de snelle herhaling maar het examen, bestaande uit 50 meerkeuze vragen.

Voor de snelle herhaling en het examen geldt dat je minimaal een score van 75% moet halen om te slagen. Indien je dit niet haalt moet de snelle herhaling/het examen later nogmaals worden gedaan. Zolang je de snelle herhaling/het examen niet met voldoende resultaat hebt afgerond, kan je niet de laatste twee buitenwaterduiken maken.

Wat moet ik per les voorbereiden?
Les 1Hoofdstuk 1
Les 2Hoofdstuk 2
Les 3Hoofdstuk 3 en RDP
Les 4Hoofstuk 4 en 5
Les 5Snelle herhaling / examen
Buitenwaterduiken 1 en 2

Het is zo ver..! We gaan de buitenaterduiken maken, best een beetje spannend natuurlijk. Om de stap kleiner te maken maken we de eerste twee buitenwaterduiken in Triton 12 in Den Helder. Dit is een groot, 9 meter diep, zwembad met fantastisch helder water van 25 graden, alleen de tropische vissen moet je er zelf bij denken!

’s Morgens verzamelen we op tijd op de duikschool. de tijd bepalen we in overleg, meestal rond 08:00 uur. Op de duikschool krijg je de duikmaterialen uitgereikt en vervolgens vertrekken we naar Triton 12 voor de buitenwaterduiken. Je dient zelf voor vervoer te zorgen voor jezelf en de uitgereikte duikmaterialen naar en van Den Helder. Na de buitenwaterduiken gaan we terug naar de duikschool voor de debriefing en het inleveren van de duikmaterialen.

Buitenwaterduiken 3 en 4

Nog maar twee duiken en de cursus zit er alweer op! Deze laatste twee duiken maken we in de Vinkeveense plassen. ’s Morgens verzamelen we weer op tijd, meestal rond 08:00 uur, op de duikschool waar je de duikmaterialen uitgereikt krijgt. Rond 8:15 uur vertrekken we naar Vinkeveen voor de laatste buitenwaterduiken. Je dient zelf voor vervoer te zorgen voor jezelf en de uitgereikte duikmaterialen naar en van Vinkeveen. Na de buitenwaterduiken gaan we terug naar de duikschool voor de debriefing en het inleveren van de, door jezelf bij de duikschool gespoelde, duikmaterialen.

Afronding cursus

Na de laatste buitenwaterduik is de cursus afgerond en vragen we direct het felbegeerde PADI Open Water Diver brevet aan. Je ontvangt dit brevet digitaal van PADI en kunt direct overal ter wereld duiken!

In het kort
 • De cursus is gebaseerd op zelfstudie.
 • Vijf theorie- en zwembadlessen op woensdag avond van 19:00 tot 22:00 uur.
 • Buitenwaterduik 1 en 2 in Triton 12 in Den Helder
 • Buitenwaterduik 3 en 4 in Vinkeveen (dagvergunning inbegrepen)
 • Digitaal brevet, overal ter wereld geldig.
 • Voor de datums van de cursussen kijk je bij de agenda op de website bij OWD.
  • Komen de datums je niet uit maar wil je wel graag je brevet halen? Neem even contact met ons op en we maken samen een planning.
 • Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.
Ik kan een van de cursusdagen niet, wat nu?

Indien je een van de theorie/zwembad avonden mist kun je:

 • De les inhalen, hier wordt dan een extra instructeur voor ingezet en rekenen wij € 35,- per persoon per les.
 • Aansluiten bij de eerst volgende klas, dit is kosteloos. Indien dit niet lukt kun je binnen 12 maanden bij een andere klas aansluiten.

Indien je een van de buitenwaterdagen mist kun je:

 • Een extra buitenwaterdag inplannen. Hier rekenen wij € 75,- per persoon per dag voor.
 • Aansluiten bij de eerst volgende klas, dit is kosteloos. Indien dit niet lukt kun je binnen 12 maanden bij een andere klas aansluiten.
 • 24 februari 2024 – Info middag
 • 06 maart 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 20 maart 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 27 maart 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 03 april 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 10 april 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 06 april 2024 – Buitenwater duik 1 + 2
 • 20 april 2024 – Buitenwater duik 3 + 4
 • 11 mei 2024 – Info middag
 • 22 mei 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 29 mei 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 05 juni 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 12 juni 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 19 juni 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 15 juni 2024 – Buitenwater duik 1 + 2
 • 22 juni 2024 – Buitenwater duik 3 + 4
 • 15 juni 2024 – Info middag
 • 26 juni 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 03 juli 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 10 juli 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 17 juli 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 24 juli 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 20 juli 2024 – Buitenwater duik 1 + 2
 • 27 juli 2024 – Buitenwater duik 3 + 4
 • 20 juli 2024 – Info middag
 • 31 juli 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 07 augustus 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 14 augustus 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 21 augustus 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 28 augustus 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 24 augustus 2024 – Buitenwater duik 1 + 2
 • 31 augustus 2024 – Buitenwater duik 3 + 4
 • 24 augustus 2024 – Info middag
 • 04 september 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 11 september 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 18 september 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 25 september 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 02 oktober 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 28 september 2024 – Buitenwater duik 1 + 2
 • 05 oktober 2024 – Buitenwater duik 3 + 4
 • 28 september 2024 – Info middag
 • 09 oktober 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 16 oktober 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 23 oktober 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 30 oktober 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 06 november 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 02 november 2024 – Buitenwater duik 1 + 2
 • 09 november 2024 – Buitenwater duik 3 + 4
Als de datums jou niet uitkomen en jij wilt wel graag jouw brevet halen neem dan contact met ons op voor een alternatief, ik weet zeker dat we er samen uit komen.
Aanhef is verplicht.
Jouw roepnaam is verplicht.
Jouw achternaam is verplicht.
Jouw geboorte datum is verplicht.
Jouw straatnaam is verplicht.
Jouw huisnummer is verplicht.
Jouw postcode is verplicht.
Jouw woonplaats is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.
Jouw telefoonnummer is verplicht.
Een maand van starten is verplicht.
€ 525,- (per persoon)
LET OP: voor deze cursus betaal je direct via iDeal. Pas na betaling is jouw inschrijving voltooid.
Door in te schrijven bevestig je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Reviews

De cursus PADI Open Water Diver was fijne cursus om te volgen. De verhouding instructeurs leerlingen is royaal waardoor er genoeg ruimte is om je te helpen waar nodig. De instructeurs nemen je uitgebreid mee door de theorie en er is ruimte voor vragen. Al met al heb ik genoten van de cursus en raad ik hem zeker aan.

Finn

Ik heb de privé cursus open water gedaan, omdat ik het vooraf al spannend vond. Ondanks dat ik moeite had met enkele oefeningen, werd alles rustig en met alle geduld begeleid. Uiteindelijk daardoor met zelfvertrouwen de buitenduiken in het Haarlemmermeerse Bos kunnen afronden. Dank aan Jowi, Eric en Wouter voor deze ervaring!

Brenda

Ik ben 14 jaar en mijn ouders hebben hun PADI al. Dit jaar gaan we op vakantie en dan wil ik mee kunnen duiken. Ik heb de vakantieduikcursus gedaan en de 1 en 2e buitenduik hier in Nederland gedaan. De andere twee duiken doe ik in het buitenland. Ik vond de lessen erg leuk om te volgen en met de e-learning ging het behalen van de theorie heel makkelijk en het schriftelijk examen ging ook heel goed met de goede uitleg van Wouter en Jowi. Het was wel veel naast mijn school maar het is mij goed gelukt. Ik vond de zwembadtrainingen heel leuk en leerzaam en het duiken in Triton vond ik heel gaaf.

Finn
Toon alle reviews

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag na telefonisch contact
 • Dinsdag 16:00 - 17:30 uur
 • Woensdag 16:00 - 17:30 uur
 • Donderdag 16:00 - 17:30 uur
 • Vrijdag 16:00 - 17:30 uur
 • Zaterdag 13:00 - 17:30 uur

Zomerdijkje 13
1934 CT
Egmond aan den Hoef
Nederland

+31 6 4506 0990

info@alfadive.nl