Open Water Diver – Vakantie

Je start jouw duikcarrière door deel te nemen aan de PADI Open Water Diver cursus. In deze cursus leer je de basisbeginselen van het duiken en na afronding mag je zelfstandig met een buddy wereldwijd onderwater tot 18 meter diepte. Er is alleen een probleem, je wilt wel leren duiken voor een vakantie maar het afmaken van de cursus in de Hollandse Wateren spreekt je toch niet zo aan. Met de Vakantie Cursus kan je alvast starten bij ons met de theorie- & zwembadlessen en maak je de cursus af op je reisbestemming bij een lokale PADI duikschool. De voordelen zijn duidelijk; je leert de theorie in je eigen taal, het tempo is een stuk gemoedelijker (een les per week) en je hoeft niet tijdens je vakantie te studeren en in een zwembad te oefenen. Het afmaken van de cursus gebeurt in de tropische wateren en dat is precies waar je naar toe wilt. De wonderlijke onderwater wereld gaat voor je open!

Hoe werkt het?

Na het volgen van de Theorie- & Zwembadlessen krijg je van ons een formulier mee dat door alle PADI duikscholen wereldwijd erkent wordt. Hierop staat wat je precies gedaan hebt en de instructeur aldaar gaat met je verder waar je gebleven bent. Tijdens de vier duiken op vakantie laat je zien dat je de vaardigheden die je bij ons in het zwembad geleerd hebt beheerst. De oefeningen zijn exact hetzelfde. Na afronding krijg je het felbegeerde PADI Open Water Diver brevet en kan je de rest van je vakantie onderwater gaan als gebrevetteerd duiker!

Het is ook mogelijk om bij ons alvast de eerste twee buitenwaterduiken te maken, deze duiken maken bij in Triton 12 in Den Helder. Dit is een groot zwembad met heerlijk helder water van 25 graden en een diepte van 9 meter, net alsof je al op vakantie bent dus..! De optie kost € 75,- per persoon extra en is inclusief gebruik van de duikmaterialen en toegang tot Triton 12. Als je hiervoor kiest hoef je op vakantie alleen de laatste twee buitenwaterduiken te maken voordat je zelfstandig kunt duiken!

Welke lokale duikschool raden jullie aan?

Wij zijn bekend met veel duikscholen over de hele wereld. Geef je bestemming aan ons door en wellicht kunnen we je aan een prettige school helpen. Kijk ook bij PADI in de lijst met Divecenters. Het gebeurt overigens regelmatig dat Vakantie Cursisten uiteindelijk toch bij ons de cursus in Nederland willen afmaken. Dit kan natuurlijk altijd.

Inschrijving

Je kunt je online inschrijven via het formulier op onze website. Na inschrijving krijg je van ons toegang tot alle online lesmaterialen zodat je direct kunt starten met de theorie. Op de info zaterdagmiddag bespreken het cursusschema, zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt en wat je van ons kunt verwachten.

Als je voor een boek gekozen hebt, zien we je op de info zaterdagmiddag. Je krijgt dan de lesmaterialen van ons en we regelen het papierwerk. Komt de info zaterdagmiddag niet goed uit? Geen probleem, neem dan even contact op om een afspraak te maken.

Theorie en zwembad

In je eigen tempo en tijd bereid je je voor op de vijf theorie- en zwembadlessen. Dit doe je met behulp van de e-learning waarin alles aan de hand van tekst en video’s wordt uitgelegd. Op de achtergrond kunnen wij de voortgang volgen en waar nodig helpen.

Tijdens de theorielessen bespreken we belangrijke onderwerpen en eventuele vragen. Vervolgens gaan we naar het zwembad om aan de slag te gaan met de vaardigheden die je als duiker moet beheersen. De oefeningen bouwen we rustig op van makkelijk naar uitdagend. Geleidelijk aan raak je vertrouwd met de apparatuur en de onderwateromgeving.

De e-learning sluit je af met een examen. Tijdens de laatste theorieles maken we een snelle herhaling om te controleren of je alles goed begrepen hebt.

Eerst proberen?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling, maar de gedeelde onwennigheid van je medecursisten zal je snel gerust stellen. Bij alle activiteiten krijg je de nodige begeleiding. Iedereen kan het, maar de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een introductieduik voordat je begint aan de cursus.

Vereisten vooraf:
 • Minimum leeftijd 10 jaar.
 • Voordat je mee het water in kan moet je een medische verklaring invullen. Als je ‘nee’ kan antwoorden op alle vragen, heb je geen toestemming van een arts nodig. Als je ergens ‘ja’ invult, moet een arts het formulier tekenen en stempelen. Mocht dit nodig zijn, regel het dan tijdig invullen. Jij kunt deze thuis al invullen en meenemen.
Kosten
 • € 375,- per persoon
 • Inclusief:
  • Je eigen lesmaterialen, PADI Open Water Diver e-learning
  • Logboek
  • Gebruik van de uitrusting, het zwembad en perslucht vullingen
 • Exclusief:
  • Vervoer.
  • Optionele eerste twee buitenwaterduiken in Triton 12 (kosten € 75,- per persoon)
Duur:
 • 12 uur voor zelfstudie.
 • 5 uur voor het maken van de quizes en het examen.
 • 5 zwembadlessen.

Hieronder lees je wat deze cursus inhoudt, wat er allemaal gedaan wordt tijdens deze cursus, wat wij van jou verwachten en wat jij van ons kunt verwachten.

Informatie middag – Start van de cursus

Twee weken voor de eerste theorie- en zwembadles houden we een informatie middag op de duikschool. Tijdens deze middag krijg je uitleg over de inhoud van de cursus, passen we de duikmaterialen voor de zwembad lessen en beantwoorden we eventuele vragen.

Je kunt direct starten met het leren van de theorie. Hieronder lees je welke onderdelen van de cursus je voor elke les afgerond moet hebben.

Komt de informatie middag niet uit? Geen probleem, neem dan even contact op om een afspraak te maken.

Theorie- en zwembadles 1 tot en met 4

Elke theorie- en zwembadles verzamelen we om 19:00 uur op de duikschool. Hier behandelen we eerst de niet juist beantwoordde vragen uit de kennistoets en zullen waar nodig nog extra uitleg geven. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om zelf vragen te stellen als je er dingen niet helemaal duidelijk zijn of je ergens meer over wilt weten.

We sluiten de theorieles af met een briefing over wat we die avond in het zwembad gaan doen. Rond 20:15 uur zullen we naar het zwembad de Hout in Alkmaar vertrekken. We kunnen van 21:00 tot 22:00 uur gebruiken maken van het zwembad, in dit uur ronden we de vaardigheden voor die avond af en is er de mogelijkheid om te oefenen. We sluiten de avond af met een debriefing.

Let op: je dient zelf voor vervoer te zorgen voor jezelf en de uitgereikte duikmaterialen naar en van het zwembad. Na de zwembadles gaan we terug naar de duikschool voor het inleveren van de duikmaterialen.

Wat moet ik per les voorbereiden?

Als theorie- / zwembadavond 1. De te behandelen theorie en herhalingsvragen zijn van hoofdstuk 2. De te maken kennistoets gaan ook over dit hoofdstuk.

Theorie- en zwembadles 5

Dit is alweer de laatste theorie- en zwembadles van de cursus. Tijdens deze avond maken we de snelle herhaling om te controleren of iedereen alles goed heeft begrepen en hebben we tijd voor vragen over de theorie. Vervolgens gaan we naar het zwembad, waar we de laatste vaardigheden afronden en je een mini-duik plant en maakt.

Voor de snelle herhaling geldt dat je minimaal een score van 75% moet halen om te slagen. Indien je dit niet haalt moet de snelle herhalin later nogmaals worden gedaan.

Buitenwaterduiken 1 en 2 (optioneel)

Het is zo ver..! We gaan de buitenaterduiken maken, best een beetje spannend natuurlijk. Om de stap kleiner te maken maken we de eerste twee buitenwaterduiken in Triton 12 in Den Helder. Dit is een groot, 9 meter diep, zwembad met fantastisch helder water van 25 graden, alleen de tropische vissen moet je er zelf bij denken!

’s Morgens verzamelen we op tijd op de duikschool. de tijd bepalen we in overleg, meestal rond 08:00 uur. Op de duikschool krijg je de duikmaterialen uitgereikt en vervolgens vertrekken we naar Triton 12 voor de buitenwaterduiken. Je dient zelf voor vervoer te zorgen voor jezelf en de uitgereikte duikmaterialen naar en van Den Helder. Na de buitenwaterduiken gaan we terug naar de duikschool voor de debriefing en het inleveren van de duikmaterialen.

Kosten: € 75,- per persoon.

Afronding cursus

Na de laatste theorie- en zwembadles of de optionele buitenwaterduiken is de cursus afgerond en krijg je van ons een formulier waarmee je naar de PADI duikschool op jouw vakantiebestemming kunt. Op dit formulier staat alles wat jij al gedaan hebt en je hoeft alleen nog de dingen af te ronden die niet gedaan zijn.

In het kort
 • De cursus is gebaseerd op zelfstudie.
 • Vijf theorie- en zwembadlessen op woensdag avond van 19:00 tot 22:00 uur.
 • Buitenwaterduik 1 en 2 in Triton 12 in Den Helder
 • Verwijzingsformulier, overal ter wereld geldig bij een PADI duikschool.
 • Voor de datums van de cursussen kijk je bij de agenda op de website bij OWD.
  • Komen de datums je niet uit maar wil je wel graag je brevet halen? Neem even contact met ons op en we maken samen een planning.
 • Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.
Ik kan een van de cursusdagen niet, wat nu?

Indien je een van de theorie/zwembad avonden mist kun je:

 • De les inhalen, hier wordt dan een extra instructeur voor ingezet en rekenen wij € 35,- per persoon per les.
 • Aansluiten bij de eerst volgende klas, dit is kosteloos. Indien dit niet lukt kunt u binnen 12 maanden bij een andere klas aansluiten.
 • 23 december 2023 – Info middag
 • 10 januari 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 24 januari 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 07 februari 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 21 februari 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 06 maart 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 24 februari 2024 – Info middag
 • 06 maart 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 20 maart 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 27 maart 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 03 april 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 10 april 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 06 april 2024 – Info middag
 • 17 april 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 24 april 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 01 mei 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 08 mei 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 15 mei 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 11 mei 2024 – Info middag
 • 22 mei 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 29 mei 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 05 juni 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 12 juni 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 19 juni 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 15 juni 2024 – Info middag
 • 26 juni 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 03 juli 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 10 juli 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 17 juli 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 24 juli 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 20 juli 2024 – Info middag
 • 31 juli 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 07 augustus 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 14 augustus 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 21 augustus 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 28 augustus 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 24 augustus 2024 – Info middag
 • 04 september 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 11 september 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 18 september 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 25 september 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 02 oktober 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 28 september 2024 – Info middag
 • 09 oktober 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 16 oktober 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 23 oktober 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 30 oktober 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 06 november 2024 – Examen en zwembad les 5
 • 19 oktober 2024 – Info middag
 • 30 oktober 2024 – Theorie en zwembad les 1
 • 06 november 2024 – Theorie en zwembad les 2
 • 20 november 2024 – Theorie en zwembad les 3
 • 04 december 2024 – Theorie les 4 + 5 en zwembad les 4
 • 18 december 2024 – Examen en zwembad les 5
Als de datums jou niet uitkomen en jij wilt wel graag jouw brevet halen neem dan contact met ons op voor een alternatief, ik weet zeker dat we er samen uit komen.
Aanhef is verplicht.
Jouw roepnaam is verplicht.
Jouw achternaam is verplicht.
Jouw geboorte datum is verplicht.
Jouw straatnaam is verplicht.
Jouw huisnummer is verplicht.
Jouw postcode is verplicht.
Jouw woonplaats is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.
Jouw telefoonnummer is verplicht.
Een maand van starten is verplicht.
€ 375,- (per persoon)
LET OP: voor deze cursus betaal je direct via iDeal. Pas na betaling is jouw inschrijving voltooid.
Door in te schrijven bevestig je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Reviews

Vandaag padi open water brevet gehaald onder deskundige leiding van Jowi en het team. Zeer kundig en op een hele leuke manier les gehad de afgelopen weken. Goede combinatie van “ fun en veiligheid “. Alfa dive is een aanrader voor de (potentiële) duiker.

Eric

Privé cursus gevolgd voor openwater, de instructeurs waren zeer kundig, uitgebreid en geduldig in uitleg en aanleren van de juiste vaardigheden. Voelde mij erg op mijn gemak en vond het erg leuk om tijdens de laatste buitenduik met dezelfde instructeur te duiken als tijdens mijn introductieduik.

Thomas

In juli mijn open water brevet gehaald bij Alfadive. De theorie middels e-learning en korte toelichting voor de zwembad lessen. Hoewel verschillende instructeurs gehad tijdens de praktijk lessen waren allen zeer kundig en wisten je op je gemak te stellen. Het is toch wel wat als je voor het eerst langere tijd onder water gaat. De instructeurs waren allen goed op elkaar ingespeeld en mocht iets niet gelijk lukken werd je even 1 op 1 genomen. Met ‘n gerust hart de Buitenwaterduik ingegaan, hoewel heel slecht zicht in Vinkeveen hebben we onder de deskundige begeleiding van Jowi en Jeroen toch rustig en zonder angst afgerond.

Marcel
Toon alle reviews

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag na telefonisch contact
 • Dinsdag 16:00 - 17:30 uur
 • Woensdag 16:00 - 17:30 uur
 • Donderdag 16:00 - 17:30 uur
 • Vrijdag 16:00 - 17:30 uur
 • Zaterdag 13:00 - 17:30 uur

Zomerdijkje 13
1934 CT
Egmond aan den Hoef
Nederland

+31 6 4506 0990

info@alfadive.nl

Alfa Dive
4.9
Based on 29 reviews
aangedreven door Facebook
Maaike van der Eng
Maaike van der Eng
2020-07-04T12:23:29+0000
Het zijn echt zeer bevoegde en vakbekwame lieve mensen met een passende instructie voor elk individu. jong of oud,... stoer of juist niet. Ze leggen alles goed en duidelijk uit en stralen een hoop rust uit. En nog betaalbaar ook!lees meer
Linda de Boer
Linda de Boer
2020-07-01T21:03:26+0000
Geweldig ontvangst, wat een enorme leuke mensen allemaal en wat ben je er welkom! Heb een heel fijn gevoel gehad deze... cursus en er gaan er nog vele volgen; ook bij hen dus verder hoef ik niks te zeggen 😃😃😃lees meer
Joël van Delden
Joël van Delden
2019-10-13T09:15:18+0000
Leuke club mensen! We hebben hier met een groep van 7 ons duikbrevet gehaald! Ze doen hun best om je zo goed mogelijk... op te leiden en om het naar je zin te maken! Deze duikschool is echt een aanrader!lees meer
Yamilla Van Delden Tucconi
Yamilla Van Delden Tucconi
2019-10-09T07:26:28+0000
Een echte aanrader, geen twijfel over mogelijk!
Iwan Donders
Iwan Donders
2019-08-28T18:50:35+0000
Bijzonder leuke duikschool waar echt zeer professioneel gewerkt wordt. AANRADER!!! Samen met mijn dochter de OWD cursus... gedaan. Het was erg gezellig met een super duikteam. Die weten echt waar ze mee bezig zijn. Lukt iets niet dan stellen ze je gerust en probeer je het gewoon opnieuw. Gewoon kalm aan. Het komt wel goed. Jowi, Danny, Thomas, Sandy, Wouter en Leo, bedankt voor de gezelligheid, lessen en mooie duiken.lees meer
Melissa Burghouwt
Melissa Burghouwt
2019-08-01T10:20:50+0000
Met AlfaDive onze PADI open water gehaald - super fijne, leuke en gezellige ervaring! Absoluut een aanrader 👌
Jos Meijer
Jos Meijer
2019-05-23T06:34:07+0000
Super om weer even op te frissen! Relaxte mensen die veel ervaringen hebben en je weer even meenemen in de belangrijke... dingen.lees meer
Wim van Velzen
Wim van Velzen
2018-10-18T06:52:07+0000
Fijne duikschool waar je leert om goed en veilig te duiken. Een echte aanrader.
Ard Schilp
Ard Schilp
2018-07-22T19:18:35+0000
Padi open water aan het volgen en ben zeer tevreden over het team. Ze nemen echt de tijd voor de begeleiding. Gelijk... ook de Advanced geboekt.lees meer
Rowy Onrust
Rowy Onrust
2018-07-02T12:34:28+0000
Afgelopen weekend heb ik mijn PADI Open Water gehaald bij Alfa Dive! De beste en leukste instructeurs, een ontspannen... cursus die heel veilig aanvoelde. Ik zou het zo nog eens doen! Alfa Dive; Ineke, Jowi en Danny: dankjewel!lees meer
Eric Hoogstra
Eric Hoogstra
2018-05-14T09:34:46+0000
Helemaal top!! Fijne duikschool, mijn brevet gehaald voor open water duiken . Theorie en praktijk voor het duiken word... goed uitgelegd , leuke mensen! Nogmaals bedankt�Jowi en de mede instructeurs.lees meer
Elianne Roorda
Elianne Roorda
2017-07-05T17:49:57+0000
In een maand tijd mijn Open Water-brevet gehaald! Wat een fijne duikschool, echt een aanrader! Er heerst een relaxte... sfeer, iedereen krijgt de aandacht die ze verdienen en de groepen zijn niet al te groot. Ik kijk met veel plezier terug op de cursus! Alfa Dive bedankt!lees meer
Thomas van Ophem
Thomas van Ophem
2017-04-30T19:14:56+0000
Peter Hennis
Peter Hennis
2016-10-23T13:59:23+0000
Vandaag in Vinkeveen m'n brevet open water gehaald. Top instructeurs van Alfa Dive die de tijd voor nemen en alles... rustig uitleggen. Ik heb genoten. � bedankt Jowi, Danny en Nico.lees meer
Dewi Eeltink
Dewi Eeltink
2016-09-01T19:38:39+0000
Lex Geerlings
Lex Geerlings
2016-06-07T11:12:41+0000
Afgelopen zondag heb ik afgedoken in de Vinkeveense plassen en mijn PADI open water gehaald! Heel erg blij mee, had ik... veel eerder moeten doen. De Vinkeveense plassen heeft een soort onderwaterpretpark met allemaal gezonken objecten, heel gaaf! Ook dikke complimenten voor duikschool Alfa-Dive in Egmond, echt top begeleiding gehad van instructeurs Jowi en Ineke! Een echte aanrader dus voor iedereen die ook wil gaan duiken!lees meer
Kim Weeshoff
Kim Weeshoff
2016-06-05T18:37:30+0000
Vorig jaar met veel plezier begonnen aan de PADI Open Water Diver. Helaas door oorproblemen tijdelijk moeten stoppen.... Gelukkig was het geen probleem om de cursus op een later moment af te maken. Afgelopen woensdag de laatste zwembadles gehad en vandaag de 3de en 4de buitenwaterduik met een positief resultaat afgerond! Jowi en team, bedankt voor de professionele begeleiding, de gastvrijheid en gezelligheid! Ik zou iedereen een duikcursus bij Alfa Dive aanraden!lees meer
Nick Peetoom
Nick Peetoom
2016-05-22T11:11:59+0000
Bauk Velberg
Bauk Velberg
2015-08-24T08:24:11+0000
Vorig weekend heb ik met mijn vrienden mijn open water gehaald! Samen zijn we van plan om veel meer hier te halen!... Helemaal goed!lees meer
Jeroen Kipp
Jeroen Kipp
2015-07-05T10:42:11+0000
Ik heb bij deze school zowel mijn open water als advanced gehaald. Ik heb een zeer plezierige tijd ervaren waar... deskundigheid, persoonlijke aandacht en plezier voorop staan. Je wordt hartelijk ontvangen en uitgebreid geïnformeerd over wat sportduiken inhoud en wat de mogelijkheden zijn onder het genot van een bak koffie. Was je nog niet enthousiast kan ik je verzekeren dat je dat aan het einde van het gesprek wel bent!! Ik heb beide opledingen met heel veel plezier en lol doorstaan. Zoek je een goede opleiding met leuke en gezellige instructeur/instructrice met een enorme kennis en ervaring raad ik Alfa dive aan.lees meer
Petra Dehn
Petra Dehn
2015-06-18T21:05:09+0000
Simon Driehuijs
Simon Driehuijs
2014-12-14T19:16:50+0000
Hele leuke en gezellige duikschool
Caspar van der Poel
Caspar van der Poel
2014-07-19T12:58:36+0000
Ik ben zeer tevreden over Alfa Dive. Goede instructeurs, die op een prettige manier les geven en het duiken erg... plezierig maken!lees meer
Bauke ten Cate
Bauke ten Cate
2014-06-27T05:17:44+0000
Michael de Lannoy
Michael de Lannoy
2014-05-04T19:59:00+0000
Melissa Ligthart
Melissa Ligthart
2014-03-27T16:15:56+0000
Marloes Beentjes-Zomerdijk
Marloes Beentjes-Zomerdijk
2013-09-24T20:26:41+0000
Marian Kleverlaan-Ligthart
Marian Kleverlaan-Ligthart
2013-08-26T21:16:13+0000
Volgende beoordelingen